Jak to bylo od začátku…

Ruční práce všeho druhu mě bavily už od dětství, ráda jsem navštěvovala různé výtvarné a kreativní kroužky a stále více času jsem věnovala těmto aktivitám i doma. Postupně jsem si ale našla směr a nejvíce mě zaujala tvorba šperků, tehdy z korálků. Zlomový se pro mě stal rok 2009, kdy už jsem měla doma tolik šperků, že mě napadlo vyrazit s nimi na první trh. Tehdy to byla pouť v Petrovicích a já si ji náramně užila, hlavně díky Vám, mým zákazníkům. Neměla jsem tehdy stánek, pouze stolek, slunečník a krabičky se šperky 🙂 Váš zájem byl ale neuvěřitelný a Vaše slova chvály na mé výrobky pro mne byly pohlazením po duši a zároveň mě ohromně motivovaly, pustit se do toho naplno. A tak mi ještě tentýž rok můj přítel (teď už manžel, který mě po celou dobu podporuje) vyrobil první stánek a já začala jezdit po poutích a řemeslných trzích v okolí.

V roce 2010 vznikl můj první web koralkyprotebe.cz. Jak jsem již zmínila v začátcích jsem se věnovala hlavně tvorbě z korálků ( šperky, korálkové stromečky i vánoční ozdoby). Jenže s postupem času mě lákaly nové techniky a tak jsem v roce 2011 objevila úžasnou Fimo hmotu, která mě natolik nadchla, že s ní pracuji dodnes, akorát pro Vás vymýšlím stále nové věcičky, aby se i stálé zákaznice mohly těšit na nějaké novinky 🙂 (náušnice, náhrdelníky, lžičky, sponky do vlasů, záložky do knihy a další..)
Dalším zlomovým okamžikem byla doba, kdy jsem se vdala a poté nastoupila v roce 2012 na mateřskou dovolenou. Začalo pro mě to nesmírně krásné období, které zcela jistě každá maminka zná, ale já se rozhodla si ho ještě zpestřit podnikáním a zábavou zároveň. A tak když můj brouček spinkal, já jsem se mohla naplno věnovat tvoření, které mi doslova dobíjelo baterky.

Čas plynul a já objevovala další techniky: drátování, Fusing neboli spékané sklo, křišťálová pryskyřice a další. S příchodem dětí jsem také oprášila svůj šicí stroj a pustila se do šití. Mohly jste tak u mě vidět dětské nákrčníky (slintáčky), jednoduché hračky pro nejmenší, dětské taštičky a vrcholem mého umění bylo vytvoření quiet book neboli textilní naučné knihy pro děti. Také jsem si pořídila nový stánek, abych mohla jezdit i na různé rukodělné jarmarky a trhy (protože na těchto akcích musí stánek splňovat určitá kritéria, aby byl přijat).

A protože se toho od začátku mého působení tolik změnilo, zjistila jsem, že název Korálky pro tebe už mě vlastně dlouho nevystihuje a rozhodla se pro změnu názvu na Doma vyrobené. Vznikl tak za pomoci mého úžasného manžela nový web doma-vyrobene.cz na kterém Vás srdečně vítám.
Když to celé ještě jednou shrnu, tak za ta léta se pro mě změnilo strašně moc. Ze svobodné, bezstarostné holky, která ráda tvořila se stala postupem času manželka, maminka několika dětí a podnikatelka v jedné osobě. Ale to podstatné mi po celou dobu zůstalo a to láska k ručně vyráběným věcem všeho druhu. 🙂

Když se koníček změní v zaměstnání
Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *